Catering
Heb je talent op het gebied van koken en/of bakken en wil je in de toekomst misschien een eigen catering-onderneming beginnen of werken in de Horecabranche?
Dan is de werkervaringsplek – Catering – een mogelijkheid voor jou om je talenten verder te ontwikkelen, cursussen en opleidingen op dit gebied te volgen en werkervaring op te doen. Er wordt een op maat toegesneden traject gevolgd waarvan de duur ongeveer 1 of maximaal 2 jaar bedraagt.
De deelnemer ontvangt aan het eind van het te volgen traject een praktijkcertificaat van SCOOP waarin beschreven staat welke kennis, vaardigheden en praktijkervaringen hij/zij heeft opgedaan.
Je verricht de werkzaamheden binnen de groep Catering in teamverband en op basis van part-time.
Catering

Werkzaamheden
Samen in een team help je mee met het verzorgen van catering bij vergaderingen, feesten, evenementen, jubilea en lunches. Hiertoe behoren o.a. het bakken van zoete- of hartige hapjes, taarten, soep en belegde broodjes als lunchof traditionele gerechten en maaltijden.
Belangrijkste doelgroep
Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die uitkeringsgerechtigd of niet-uitkeringsgerechtigd zijn. En mensen die op een laagdrempelige manier een zinvolle bijdrage willen leveren aan de maatschappij.
Doelstellingen
Onder begeleiding van een trajectbegeleider werken we aan het verder ontwikkelen van je talent en je competenties op het gebied van:
• Kennis, vaardigheden en praktijkervaring in de hospitality
• Sociale- en communicatieve vaardigheden
• Empowerment en zelfredzaamheid
• Het samenwerken in teamverband
• De Nederlandse taal te beheersen en te verbeteren
• Opbouwen van een netwerk binnen het vakgebied

